Geen producten (0)
Geen producten (0)

Metriek stelsel kaart

€ 1,95 (inclusief btw 21%)
Op voorraad - Levertijd 1-2 werkdagen
  • Koop 5 stuks voor € 1,65 per stuk en bespaar € 1,50
  • Koop 10 stuks voor € 1,50 per stuk en bespaar € 4,50
  • Koop 25 stuks voor € 1,10 per stuk en bespaar € 21,25
  • Koop 50 stuks voor € 0,95 per stuk en bespaar € 50,00
  • Koop 101 stuks voor € 0,75 per stuk en bespaar € 121,20
Specificaties
Productcode BDWID105
EAN code 6090307012060
Afmetingen (l,b,h) 148 x 148 x 0 mm
Omschrijving

Metriek stelsel kaart

Met deze metriek stelsel kaart heb je de maateenheden voor lengte, oppervlakte, inhoud en gewicht overzichtelijk onder elkaar en zie je welke stappen je moet nemen om de maateenheden om te rekenen. Op de achterkant van de kaart staan voor iedere maateenheid twee omrekensommen als voorbeeld en geheugensteun hoe je de maateenheden omrekent van groot naar klein en andersom. De metriek stelsel kaart heeft een formaat van 15x15cm en is daardoor makkelijk mee te nemen naar school en handig om naast het maken van omrekensommen te leggen.

Wat is het metriek stelsel?

Het metriek stelsel is een systeem van maateenheden waarmee je afstand, oppervlakte, inhoud of gewicht uitdrukt. Het metriek stelsel gebruik je om aan te geven; hoe lang of ver iets is, hoe groot iets is, hoeveel ruimte iets inneemt, hoeveel er in iets past en hoe zwaar iets is.

Hoe reken je kilometers om naar centimeters?

Het omrekenen van maateenheden is soms best lastig. Daarom hebben wij het beeldend gemaakt op één overzichtelijke kaart. Je ziet in één oogopslag de maateenheden en welke stap je moet nemen om de maateenheden van groot naar klein om te rekenen (naar Links = deLen, naar Rechts = keeR). 

Metriek stelsel kaartenset

De metriek stelsel kaart is één van de kaarten uit de volledige set van 8 metriek stelsel kaarten. Wil je kinderen het metriek stelsel vanaf het begin leren gebruik dan de volledige set bestaande uit 8 kaarten (15x15cm) met een beeldende uitleg over hoe het metriek stelsel werkt, hoe je de maateenheden kunt onthouden en welke stappen je neemt bij het omrekenen van maateenheden. Elke maateenheid wordt uitgelegd aan de hand van een voorbeeldsom en verduidelijkt met een passende afbeelding. Je leert hoe je de maateenheden kunt onthouden en van groot naar klein omrekent (naar Links = deLen, naar Rechts = keeR). Je leert delen en vermenigvuldigen met 10, 100 en 1000 en maateenheden om te rekenen aan de hand van voorbeeldsommen. Lengte, oppervlakte, inhoud en gewicht hebben een aparte kaart met de maateenheden van groot naar klein, op de achterkant wordt elke maateenheid verduidelijkt met een afbeelding als referentiemaat. De maateenheden voor lengte, oppervlakte, inhoud en gewicht staan samengevat op eén overzichtelijke kaart. Bekijk de volledige set van 8 kaarten hier.

Het metriek stelsel onder de knie?

Vier het met een diploma   

Het metriek stelsel onder de knie? Vier het succes met een persoonlijk diploma. Er zijn diploma's voor iedere stap; lengte, oppervlakte, inhoud (volume), inhoud, gewicht en een diploma voor als je het gehele metriek stelsel kent. De diploma's zijn gratis te downloaden via deze link of door te klikken op onderstaande afbeeldingen.

Diploma Lengte Diploma oppervlakte Diploma inhoud Diploma inhoud Diploma gewicht Diploma Metriek stelsel

Productkenmerken Metriek stelsel kaart

Kwaliteit:             Drukwerk 400 grams

Formaat:             148 x 148 mm

Aantal:                1 Kaarten (dubbelzijdig bedrukt)

Ook interessant

€ 22,50 € 29,95

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, te analyseren en naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies zoals omschreven in ons privacy statement.