Geen producten (0)

Lees hier meer over de bedenker van de leermiddelen, Ina Terra. De Beelddenkwinkel biedt leermiddelen voor kinderen met een visuele leerstijl (beelddenkers). Leermiddelen voor ouders thuis, voor op school of in je praktijk als (kinder)coach.

Hoe willen Beelddenkers leren?

Door de lesstof beeldend te maken en een brug te slaan tussen taal een beeld. Uit onze praktijkervaring en de oplossingen voor (school-)problemen die we samen met kinderen bedachten, ontstonden er steeds meer praktische leermiddelen. In de praktijk gebruiken we leuke, beeldende manieren om lesstof (klokkijkenrekenen en de tafels) van de basisschool te ‘vertalen’ en om te zetten naar leermiddelen en handleidingen die je praktisch kunt toepassen.

De leermiddelen van De Beelddenkwinkel (o.a. de Beelddenkklok®, het 100-veld pakket en De tafels aan tafel) zijn in samenwerking met een grote groep (beelddenkende) kinderen ontwikkeld en getest. De leermiddelen worden gebruikt op scholen, door remedial teachers en (kinder-)coaches maar zijn ook bedoeld om thuis mee aan de slag te gaan.

Ontwikkelen van leermiddelen voor Beelddenkers

In de afgelopen 20 jaar begeleidde ik honderden kinderen met leerproblemen, concentratieproblemen (ADHD, ADD) en Autisme. Ik werkte onder andere in de kinder- en jeugdpsychiatrie als sociaal psychiatrisch verpleegkundige, PMTO therapeut en ouderbegeleider. Sinds 2013 doe ik in mijn eigen praktijk als gezinsbegeleider, (kinder)coach en leerondersteuner. In de Beelddenkwinkel vind je materialen die ik in de praktijk gebruikte bij het aanleren van lesstof en vaardigheden aan kinderen. De materialen zijn zo ontwikkeld dat ze aansluiten bij de onderwijsbehoefte van kinderen met een visuele/conceptuele leerstijl (beelddenkers). Je kunt ze gebruiken als aanvulling op school of in je praktijk als (kinder)coach of remedial teacher. Door de eenvoudige handleidingen kunnen ouders thuis aan de slag zonder voorkennis of opleiding. 

Blog's over beelddenken

U kunt meer lezen over beelddenken op de site van De Beelddenkwereld, als je eruit haalt wat erin zit!

Beelddenken

We plaatsen regelmatig blog´s over beelddenken op de blogpagina van De Beelddenkwereld waaronder 'Spelend leren in de vakantie' en 'De wereld van het beelddenken'. Veel leesplezier. Heeft u vragen stuur dan gerust een mail via de contactpagina

Een pakketje met liefde

Onze dochter Iris  (12 jaar) wilde graag mensen blij maken met 'Een pakketje met liefde'. Een liefdevol pakketje om te sturen naar iemand die je lief hebt, eenzaam is of gewoon wilt laten weten dat je van diegene houdt. Op de kaart in het pakketje kun je een persoonlijke boodschap kwijt. Iris bouwde hiervoor haar eigen website pakketjemetliefde.nl en gebruikt de webshop van De Beelddenkwinkel om haar pakketjes te verkopen. Lees meer over haar idee op pakketjemetliefde.nl.

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, te analyseren en naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies zoals omschreven in ons privacy statement.