Geen producten (0)

De Beelddenkwinkel biedt leermiddelen voor kinderen met een visuele leerstijl en kinderen die op een andere manier leren. De producten zijn ontwikkeld vóór een dóór kinderen.

Het ontstaan van de Beelddenkwinkel

Door onze eigen ervaringen en de oplossingen voor (school-)problemen die we samen met beelddenkers bedachten, kwamen er steeds meer ideeën in ons op om uit te werken en zo een brug te slaan tussen taal en beeld. In de praktijk gebruiken we leuke, simpele manieren om lesstof (klokkijkenrekenen, de tafels en taal) van de basisschool te ‘vertalen’ en om te zetten naar producten; tools en handleidingen die je praktisch kunt toepassen. De producten van de Beelddenkwinkel worden, in samenwerking met (beelddenkende) kinderen, ontworpen. Voorbeelden daarvan zijn de Beelddenkklok®, het 100-veld pakket en De tafels aan tafel placemats.  De beelddenkklok, het 100-veld pakket en de handleidingen zijn door een grote groep kinderen getest en van feedback voorzien. Leermiddelen vóór en dóór beelddenkers dus. De producten worden ontwikkeld voor gebruik op scholen, voor remedial teachers en coaches maar vooral om thuis mee aan de slag te gaan.

Van de praktijk naar 'online'

In de afgelopen 20 jaar begeleidde ik honderden kinderen met leerproblemen, concentratieproblemen (ADHD, ADD) en Autisme. Ik werkte onder andere in de kinder- en jeugdpsychiatrie als sociaal psychiatrisch verpleegkundige, PMTO therapeut en ouderbegeleider en vanaf 2013 heb ik mijn eigen praktijk. Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt aan een online besloten community. Hier kun je terecht voor al je vragen op gebied van opvoeding, onderwijs en leren aan kinderen op een beeldende en natuurlijke manier. Je vindt er handige instructiefilmpjes, materialen om lesstof op een andere manier uit te leggen aan je kind en leuke trainingen om jouw kind zoveel mogelijk vaardigheden te leren. We streven ernaar om deze in januari 2020 klaar te hebben. Voor meer informatie kun je terecht op mijn website Inaterra.nl.

En wil je alvast gratis downloads ontvangen? Schrijf je dan direct in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

 

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, te analyseren en naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies zoals omschreven in ons privacy statement.