Geen producten (0)

Hoe leer ik mijn kind klokkijken?

Hoe leer ik mijn kind klokkijken?

Heeft jouw kind ook moeite met klokkijken op een analoge klok? Het is nog een kunst om de logica in een klok te ontdekken.

Dat ontdekte ik toen ik mijn dochter in groep 4 wilde helpen bij het leren klokkijken. Ze raakte compleet in de war van de wijzers, cijfers en streepjes op de klok. Ineens keek ik met andere ogen naar een analoge klok. Hoe kon ik mijn dochter helpen deze klok te ‘lezen’? Lees in dit blog hoe ik mijn dochter leerde klokkijken.

Lees meer

De wereld van het beelddenken

De wereld van het beelddenken

Meer dan 20 jaar houd ik me bezig met de vraag waarom er zoveel kinderen vastlopen op school. Waarom er zoveel kinderen gediagnosticeerd worden met psychiatrische stoornissen zoals ADHD, ADD, Autisme en gedragsproblemen (ODD). Waarom er steeds meer kinderen zijn met leerproblemen zoals dyslexie en dyscalculie. En wat ik me vooral afvraag is “hebben deze kinderen een gemeenschappelijk kenmerk?”.

In dit blog neem ik je mee in mijn zoektocht naar antwoorden en wat er gebeurde toen ik uiteindelijk uitkwam bij het fenomeen beelddenken. Mijn zoektocht naar meer antwoorden zal verdergaan maar voor dit moment heb ik het gevoel dat ik een belangrijke sleutel heb gevonden om mee verder te kunnen. De sleutel van de deur naar de Beelddenkwereld.

“De deur staat nu wagenwijd open en deze Beelddenkwereld is er klaar voor om ontdekt te worden”.

Lees meer

Wij maken gebruik van cookies om onze website te verbeteren, te analyseren en naar behoren te laten werken. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies zoals omschreven in ons privacy statement.